C-vitaminmetoden för färgat hår

Har du färgat håret och det blev alldeles för mörkt eller vill du kanske bli av med gammal färg, innan du applicerar en ny? Här är det många som tar till drastiska metoder som starka avfärgningar med hårda kemikalier. Visst fungerar avfärgningar, men det finns en betydligt mer skonsam (och billig) metod för att ljusa upp håret lite och dra ur färg.

Metoden kallas för C-vitaminmetoden. Kanske har du hört talas om den tidigare, kanske har den aldrig diskuterats i din närvaro. Här kommer vi att berätta mer om metoden och hur den fungerar. Är du ett fan av citrus så kommer du att älska detta, likväl som du kommer att gilla Atelier Cologne och deras fräscha och citrusdoftande produkter.

Så fungerar metoden

C-vitaminmetoden går ut på att du, med hjälp av ett schampo och vanliga C-vitaminbrustabletter kan dra gammal eller för mörk färg ur ditt hår. Metoden är väl beprövad och ger en gradvis uppljusning av håret.

Börja med att krossa cirka 5-6 vanliga C-vitaminbrustabletter i en stor skål. Skålen måste vara ordentligt rymlig, eftersom det kommer att skumma en hel del. Därefter applicerar du cirka 1-2 matskedar med schampo. Många menar att Head & Shoulders, även kallad Clearasil, är det bästa alternativet. Se nu till att blanda hela kompotten ordentligt så att ett stort ”skum” har bildats. Använd dig nu av skummet och applicera det i hela eller delar av håret som du vill ljusa upp.

Hela blandningen bör med fördel få verka så länge som möjligt, gärna under loppet av flera timmar. Observera att metoden inte är den snabbaste lösningen, men tveklöst den mest skonsamma. När skummet har fått verka tvättar du ur det precis som när du tvättar ditt hår till vardags. Använd balsam, eftersom håret kan bli lite strävt. Är du inte nöjd med resultatet kan du upprepa behandlingen till dess att håret har fått den nyans som du vill ha.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*