Så får du ett vackert hårsvall

Många drömmer om att få ett hälsosamt hårsvall med volym och glans. Tyvärr ser håret ofta annorlunda ut i verkligheten. Slitna toppar, dålig färgning och fel produkter kan göra att håret ser trött och slitet ut. Håret kräver regelbunden vård om du vill få ett frisk och fräscht hårsvall. Här hittar du de bästa tipsen.

Boka in ett frisörbesök

Det bästa du kan göra för ditt hår är att boka in ett besök hos en duktig frisör Uppsala eller i närheten där du bor. En frisör är expert på hår och kan hjälpa dig med klippning, färgning och hårvård. En professionell frisör i Uppsala kan också ge dig tips på vilka produkter som passar ditt hår bäst. Att själv försöka hitta hitta rätt produkter kan vara ganska klurigt. De flesta är inte medvetna om vilken hårtyp eller hårkvalitet de har. Dessutom kan hårbotten behöva extra vård i form av vårdande produkter. På samma sätt som att du går till en hudterapeut för ansiktsbehandlingar och hudvårdsrådgivning bör du gå till en skicklig frisör för att behandla ditt hår.

Om du vill kan du även passa på att klippa håret i en ny frisyr. Kanske vill du testa att klippa lugg eller få en mer praktisk frisyr? En duktig frisör kan ge tips på vilka frisyrer som passar just din ansiktsform och din livsstil. Detsamma gäller för färgning och toning. Frisören kan hitta en hårfärg som passar din hudton. Dessutom är färgning på salong ofta mer skonsamt än hemmafärgningar och sliter därmed mindre på håret.

Regelbundna frisörbesök

Tänk på att det är viktigt att gå till frisören regelbundet. Håret, framför allt hårtopparna, slits snabbt vilket ger ett tråkigt och hängigt utseendet. Genom att klippa bort de kluvna topparna med jämna mellanrum ser du till att ditt hår håller sig fräscht. Du bör klippa dig ofta även om ditt långsiktiga mål är att få ett långt och vackert hårsvall. Att låta håret växa utan att gå till frisören på flera månader, eller till och med år, ger sällan fint hår. Gå regelbundet så ser frisören till att håret mår bra. Kombinera gärna klippningen med en färgning för att håret ska se extra fräscht ut. Regelbundna vårdande behandlingar på salong är också att rekommendera om du vill ta hand om ditt hår på bästa sätt. Frisören kan välja ut den behandling som passar just ditt svall. Kanske behövs det en fuktkur eller en lystergivande behandling? Det finns många olika hårproblem och därför bör du låta din kompetenta frisör i Uppsala besluta om vad som är bäst för just ditt hår.

Skydda håret med bra produkter

Dina hårprodukter är avgörande för hårets välmående. Använd produkter som passar din hårtyp och din hårbotten. Var extra noga med hårvården om du använder stylingverktyg- och produkter, exempelvis hårfön, plattång, hårspray eller locktång. Stylingverktyg med värme sliter mycket på håret och därför måste du se till att ofta ge håret näring från bra hårvårdsprodukter. Tänk på att även väder och vind sliter på håret. Därför kan det vara bra att anpassa hårvården efter årstid och exempelvis lägga in ett solskydd i hårvårdsrutinen på sommaren.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*