Anpassa hårvården efter årstid

När hösten och vintern kommer brukar du vanligtvis byta ut delar av din garderob. Detsamma ska du göra med dina hårvårdsprodukter. Det är extra viktigt på hösten och vintern att du har bra produkter, eftersom luften blir torrare och det påverkar håret. Men det är inte bara hårprodukterna du ska anpassa efter säsongen utan även hudvårdsprodukterna. Om du behöver uppdatera din hudvård inför vintern ska du kolla in Medik8 som har högkvalitativa hudvårdsprodukter med de allra bästa ingredienserna. I produktsortimentet finns det något som passar alla. Dessutom är många produkter framtagna för att kunna reducera hudproblem som exempelvis acne, torrhet och pigmenteringar. Ta reda på vad du har för hudtyp och hitta produkter som passar dig. På vintern kan det vara bra att ha krämer som tillför mer fukt till huden. Att göra ansiktsmasker och peeling med jämna mellanrum är också gynnsamt för huden när det är torr luft och kallare temperaturer.

Använd produkter som skyddar och återfuktar håret

När temperaturen sjunker finns det risk för att få diverse hårproblem. Topparna blir snabbare torra och rötterna har en tendens att bli frissiga. Men genom att ha en bra hårvårdsrutin kan du minska risken att få problem med håret. Investera i hårvårdsprodukter som ger mycket fukt till håret och som skyddar det från att slitas. Produkter som kapslar in fukt gör att topparna skyddas, vilket gör att de inte klyvs lika lätt. Kalla temperaturer kan även göra att du får mjäll eftersom hårbotten blir torr och flagig. Byt ut ditt schampo mot ett som motverkar mjäll och som exfolierar hårbotten.

Använd värmeskydd i håret

För att förebygga statisk elektricitet och att håret ska stå åt alla håll är ett tips att använda en metallkam. Att ha en metalkam i handväskan är perfekt. För att håret ska se glansigt och fint ut hela vintern kan du med fördel använda en glansspray. En annan spray som är bra att ha är balsamspray. Med en sådan kan du snabbt och enkelt återfukta håret. Om du använder värmeverktyg ska du tänka på att alltid använda produkter som skyddar håret eftersom håret slits onödigt mycket annars.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*