4 fördelar med att gå till en frisör

Har du för vana att ta fram kökssaxen när det är dags att kippa topparna eller kör du på snaggat för att vara säker på att lyckas med frisyren? Idag är det många som letar efter sätt att spara in pengar och att klippa sitt eget (och barnens hår) själv kan vara en lösning. Om du inte är en utbildad frisör eller har kunskap om hårklippning resulterar det dock vanligtvis i smärre katastrofer.

Att klippa topparna hemma är något som de allra flesta lyckas med. Ska du däremot klippa en ny frisyr, göra slingor, ombre eller färga ditt hår är det mycket bättre att gå till en professionell frisör i Uppsala. Det förutsätter naturligtvis att du bor eller befinner dig i Uppsala med omnejd. Idag kan du hitta frisör i Uppsala med mångårig kunskap och erfarenhet, men det kan du också i många andra delar av Sverige. Många tror att det enda en frisör kan erbjuda är en lyckad klippning, men sanningen är att ett frisörbesök kan innebära mycket mer än så.

Fördelar med frisör – därför ska du sluta klippa dig hemma

Brukar du låta din partner klippa dig eller är du okej med att klippa själv? Till vardags kanske det fungerar ganska bra, men i de flesta fall är hårmissarna ganska tydliga.

1. Du behöver inte oroa dig för att det blir snett

Att klippa hår är i teorin väldigt enkelt, men i praktiken kan det bli betydligt svårare. Har du ett lågt hår är det extra svårt att få det rakt, eftersom du inte kan se hur håret ligger i nacken. Risken är således stor att du klipper av mycket mer än du faktiskt önskar.

2. Du får rätt färg direkt

Att färga håret hemma är en riktig klassiker. Vissa lyckas – andra misslyckas totalt. Genom att gå till en frisör kan du vara säker på att du får ett färgresultat som du vill ha och som är ordentligt utfört – utan fläckar eller missfärgningar.

3. Du får en frisyr som passar dig

Den frisyr du är van vid (eller vill testa på) kanske inte är den bästa för just dig. Duktiga frisörer klipper inte bara utifrån kundens önskemål, utan hjälper dig också att välja en frisyr som faktiskt passar. Du får således vägledning i ditt val och en frisyr som framhäver dina finaste ansiktsdrag.

4. Du får koppla av en stund

Hos en frisör får du möjlighet att koppla av en stund och slippa tänka på vardagens stress. Du får slå dig ner i en tyst och avslappnad miljö och njuta av att bli omhändertagen. Det är inte ovanligt att frisörbesök inkluderar både tvätt och massage, vilket ger lite extra hög komfort. Ibland kan även kaka och kaffe ingå.

Hårvård

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*