Så motverkar du frissigt hår

Om du plattar och lockar ditt hår väldigt frekvent kommer du säkerligen uppleva att det blir frissigt och flygigt. Som tur är finns det flera sätt som du kan motverka detta. Här ger vi dig några tips på hur du kan gå tillväga.

En viktig del i att motverka friss är att välja ett bra schampo. För det finns faktiskt sådana som torkar ut håret och förstör dess naturliga oljor. Väljer du ett dåligt schampo kan du alltså göra problemen värre. Se till att du alltid väljer ett som är utan alkohol och som är gjort för att hårets naturliga oljor ska bevaras.

Värme sliter något otroligt på håret så i försök att undvik detta så gott det går. Det innebär bland annat att du inte bör ha så hög vattentemperatur i duschen eller tvätta håret lite mer sällan. Var också noga med att använda ett bra värmeskydd de gånger du använder en plattång eller locktång.

Tillhör du skaran som gnuggar håret för att få det torrt? Då bör du sluta med det genast. Måste du torka håret med en handduk är det bättre att du kramar det torrt. Det bästa är så klart om håret kan självtorka men har du inte möjlighet till detta bör du använda ett mjukare material. Vi rekommenderar att till exempel torka håret i en t-shirt för minsta slitage.

Ett bra tips för att undvika friss är att lämna i lite balsam när du duschar. Då ger du håret möjligheten att återfukta sig. Tänk på att bara använda balsam i topparna och inte längst uppe i rötterna. Då kommer håret inte heller att se fett ut, utan bara glansigare och starkare.

Det finns faktiskt en hel del produkter som är framtagna speciellt för att motverka frissigt hår. Investera i några av dessa och använd dem regelbundet. Några exempel som vi verkligen rekommenderar är antifriss-spray och en hårolja.

Att borsta på håret sliter så klart också och det är viktigt att använda en borste som är så skonsam som möjligt. Köp inte den billigaste borsten utan satsa på kvalitet. Se borsten som en investering för ditt hår istället.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*