Frisyrer som får dig att se yngre ut

Det är trevligt att bli äldre då man blir mer erfaren och lugnare och tryggare i sig själv. Många tycker dock att det skulle vara roligt om den vackra insidan matchade utsidan. Visst duger alla bra som de är, men ett ansikte som ser lite piggare och yngre ut tackar få nej till. Då kan det vara bra att veta att endast en ny frisyr kan ge dig det där lyftet du drömmer om. Nu kan du dessutom klippa dig utomhus, något som kan kännas tryggt i dessa tider.

Vad ska man då välja för frisyr för att få en yngre framtoning? Det finns egentligen inget rätt svar för alla, men det finns några generella tips att ge. Undvik till exempel allt för långt hår då det ofta tenderar att tynga ned ansiktet. Om du ändå vill ha en lång frisyr kan du be att få längderna kring ansiktet uppklippta. Det ramar in och ger ett lyft. Undvik också frisyrer som ofta förknippas med äldre människor, till exempel en kort frisyr med permanent. En permanent är i och för sig inte fel, men låt då hellre håret få vara lite längre så att det ger ett busigt intryck, snarare än daterat och tråkigt. Vill du ta ytterligare ett steg för ett fräschare ansikte utan ingrepp kan du ändå ta kontakt med en duktig plastikkirurg. På citadellkliniken.com kan du få ansiktsbehandlingar som förbättrar huden, till exempel microneeling eller laser. Det är en smart medelväg om man inte känner sig redo för att lägga sig under kniven.

Många väljer att färga håret för att se yngre ut men gör misstaget att välja en enda färg. För att håret ska se levande ut och ge ett ungdomligt intryck är det bättre med slingor och skiftningar. Se också till att konsultera en duktig frisör när du ska färga ditt hår. En fel vald färg kan faktiskt få dig att se gammal och trött ut. Rätt färg kan däremot föryngra ditt ansikte med flera år. Ett annat misstag som många gör är att välja samma färg som de alltid har gjort. Problemet är bara att när huden åldras kan även hudtonen ändras och du kan behöva en mjukare nyans än du tidigare gjort.

Sist men inte minst. Ta inte ditt hår på så stort allvar utan våga testa nya saker. Helt plötsligt har du hittat den frisyr som är mest smickrande på dig.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*