Allt du behöver veta om hårinpackning

Att ta hand om sitt hår är otroligt viktigt och en stor del i det är att använda inpackning. De flesta är nog medvetna om att balsam är ett måste vid varje hårtvätt men är kanske inte lika medvetna om varför man bör använda en hårinpackning. Det är till exempel en räddare i nöden för dig som har väldigt torrt och frissigt hår. Men det är inte bara du som har skadat hår som ska använda en inpackning, det är minst lika viktigt för dig som har ett friskt hår. När du har gjort en inpackning kommer du märka att håret får en helt annan lyster än tidigare.

Det finns flera olika typer av hårinpackningar och de har så klart olika funktioner. Man brukar tala om tre av de vanligaste typerna, vilka är följande:

  • Färginpackning – Detta brukar även kallas för färgbomb och hjälper dig att behålla färgen längre. Dessutom vårdar den håret på samma gång. Det finns flera olika färger beroende om du till exempel är rödhårig eller blond.
  • Protein – Denna typ av inpackning passar främst för dig som har blekt ditt hår. Blekning är väldigt krävande för håret och därför är det ännu viktigare med inpackning.
  • Fuktinpackning – Denna typ är till för att ge mycket fukt och passar för alla hårtyper. Detta är förmodligen den vanligaste formen av inpackning.

En natthårmask är precis som det låter, en mask som du låter sitta i över natten. Du kommer känna en riktigt härlig känsla när du sköljer ur det på morgonen. Du lägger i inpackningen i handdukstorkat hår, flätar och lägger en liten handduk på din kudde. När du vaknar på morgonen är det bara att skölja ur det. Det kommer göra underverk för dig som har torrt och frissigt hår.

När du ska använda en hårinpackning behöver du inte lägga i den i hela håret utan endast de delar av håret som är slitet, det vill säga topparna och lite av längderna. Det är svårt att säga hur mycket du ska ha i eftersom det beror på hur mycket hår du har. En inpackning är oftast ganska fet och därför behövs det inte så mycket. Börja med lite grann och ha i mer om det känns som att det behövs. Efter ett tag lär du känna ditt hår och vet hur mycket du behöver. Vill du ha tips och råd kan du alltid höra med din frisör.

Svaret på denna frågan är tyvärr nej, en inpackning gör att ett trasigt hår upplevs som friskare och starkare men det finns ingen bot på kluvna hårtoppar. De måste helt enkelt klippas bort.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*