Våga klippa riktigt kort

Att klippa håret riktigt kort har sina fördelar. Det är enklare att ta hand om än långa frisyrer plus att det passar dig som har lite tunnare. Att klippa sig riktigt kort kan kännas läskigt, speciellt om du bara har haft längre hår innan. Det blir verkligen en omställning men så snart du har vant dig vid din nya frisyr kommer det att kännas bättre. Om det är första gången du ska klippa dig kort rekommenderar vi att du tar det i etapper. Då kommer det inte att kännas lika jobbigt när håret väl blir så kort som du har tänkt dig.

Det är viktigt att klippa en frisyr som passar din ansiktsform, särskilt när det handlar om så korta frisyrer. Bara för att en frisyr ser jättebra ut på en annan person i en tidning eller liknande är det inte säkert att du kommer passa i den. Eftersom det kan vara väldigt svårt att se detta själv är det bäst att du rådfrågar din frisör. Var noga med att välja en frisör som du känner dig trygg med och som lyssnar på dina önskemål. Kanske kan du komma på en konsultation innan du genomför själva klippningen.

Att klippa sig kort brukar med jämna mellanrum bli en trend bland stjärnorna och därför finns det en uppsjö av kändisar att inspireras av när du ska klippa dig kort. Ta gärna med dig ett par bilder som du gillar till frisören så kan denne få en bättre bild av vad du är ute efter. En ikon som verkligen bar upp det korta håret med bravur är supermodellen ”Twiggy”. Hon kallas ofta för den första supermodellen och var känd för sitt korta blonda hår. En kändis från modern tid som gärna går i kort frisyr är skådespelerskan Ginnifer Goodwin. Kom dock ihåg det vi pratade om ovan, bli inte för fäst vid en frisyr för det är inte säkert att den kommer passa din ansiktsform.

Eftersom kort hår anses vara väldigt pojkaktigt kan du passa på att styla din nya frisyr med feminina klänningar och kjolar. Det blir en bra kontrast som gör att du också sticker ut från mängden. När det kommer till styling av själva håret finns det inte så jättemycket du kan göra i form av uppsättningar och liknande. Däremot kan du använda till exempel vax eller spray för att ge håret mer stadga. Här kan du också få tips av din frisör samtidigt som du är och klipper dig. De kommer med största sannolikhet att styla håret i samband med klippningen. Det är ett perfekt tillfälle att få värdefulla råd och tips.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*