Den klassiska pagen

Det finns knappast någon frisyr som är lika klassisk som en page. Det är en rak och enkel frisyr där håret slutar ungefär vid hakan eller lite högre upp. En stor fördel med pagen är att den passar alla ansiktstyper och är otroligt lättskött. Det är också en väldigt bra frisyr för dig som har det tunna skandinaviska håret. Pagen kan också vara ett första steg för dig som sedan vill klippa dig ännu kortare. Det kommer inte kännas lika läskigt som att klippa av allt hår.

En page är väldigt fin som den är och oftast behöver du inte så mycket styling. Om du ska till en fest kan du fixa lite lockar antingen med en locktång eller plattång. Glöm inte att använda värmeskydd så du inte sliter onödigt mycket på håret. Ett annat tips är att göra en liten inbakad fläta i luggen eller liknande, något som också ger ett mycket feminint intryck. Skulle du vilja skulle du också kunna sätta i löshår för en kväll, om du vill ha en speciell uppsättning. Då har du tillräckligt långt hår för att kunna dölja de spännen som löshåret sitter med.

Om du tycker att en traditionell page är lite för tråkig kan du alltid passa på att fixa en tvist. Vill du gå lugnt framåt kanske det räcker med att klippa till en lugg. Detta ger dig en helt annan look jämfört med om du har en vanlig page. Vill du ha en lite mer annorlunda frisyr kan du satsa på att klippa upp pagen där bak. Det gör även att du kan styla håret till mer volym. Är du mer vågad kan du klippa upp håret där fram och skapa en busig look. Som alltid vill vi rekommendera att du alltid hör med din frisör då denne vet bäst vad som passar dig och din hårtyp. Har du väldigt tunt hår är det inte säkert att det går att göra en uppklippning. Då är det kanske bättre att satsa på en liten lugg istället.

Glöm inte ta tid på dig när det handlar om en ny frisyr. Kolla på inspirationsbilder och bolla idéer med frisören innan det är dags för klippet. Det är oftast då det blir som bäst.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*