Så får du längre hår

Vi är nog många som drömmer om att spara ut till lite längre hår men oftast är det svårare än vad man tror. Det finns nämligen inga genvägar utan det krävs skötsel och omtanke. Här ger vi dig några tips att ta till sig om du drömmer om ett långt hårsvall.

Håret måste så klart må bra för att växa och hemligheten stavas fukt. Om ett hårstrå är slitet kommer det växa sämre och till sist gå av. Vi rekommenderar att du därför gör en inpackning minst en gång i veckan. Välj en som är speciellt anpassad för ditt hår för bästa resultat. Den ska inte läggas i torrt hår utan handdukstorkat. Läs vår artikel om just inpackningar för ännu fler tips.

<p>Att massera skalpen är inte bara avkopplande, det gör även så att håret växer snabbare. Nästa gång som du står och tvättar håret med schampo, passa på att ge dig själv en massage på 5 till 10 minuter. Gör detta så ofta som du bara kan.

En hälsosam och nyttig kost är minst lika viktigt att tänka på. Se till att du får i dig alla mineraler och vitaminer som krävs. Det finns vissa hälsotillskott som är anpassade för just hår,hud och naglar. Dessa kan vara ett bra komplement om du har svårt att få i dig en allsidig kost. I dessa fall kan ju längre hår bli en sporre till att äta mer nyttigt.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*