Så ofta ska du klippa dig

Hur ofta ska man egentligen klippa sig? Om du försöker spara ut till långt hår kanske du väntar med att klippa dig så länge som möjligt. Detta ska du inte göra. Ju längre du väntar desto mer slitet blir ditt hår. Detta betyder att du förmodligen kommer behöva klippa av mer än vad som var tänkt från början. Hur ofta du behöver klippa dig är individuellt och beror också på vad du gör med ditt hår i övrigt.

Många gör idag mycket med sitt hår, färgar, tonar, stylar med olika värmetänger och produkter. Allt detta sliter givetvis på håret. Om du har blekt ditt hår kommer du märka att det blir slitet snabbare än i vanliga fall. Då kommer du även behöva klippa dig tidigare än normalt. Det som också kan påverka hur ofta du ska klippa dig är din typ av frisyr och hur långt ditt hår är. Om du har en uppklippt frisyr behöver du förmodligen klippa dig oftare för att hålla frisyren snygg. Då beror det dock inte på att håret är slitet utan bara att det ska behålla sin form.

Om du frågar en frisör hur ofta du bör klippa dig är chansen stor att de säger mellan 6-8 veckor. Det är den vanligaste riktlinjen som man går efter. Detta stämmer så klart inte på alla, vilket vi även redogjorde för i stycket ovan. Om du har långt hår och inte gör något speciellt med det kan det räcka att klippa sig var fjärde månad. Vi brukar alltid rekommendera att rådfråga din frisör och så även i detta fallet. Detta eftersom denne person känner dig och ditt hår absolut bäst och vet hur du bör göra. Detta kan också vara ett argument för att hitta en frisör som du trivs riktigt bra med, och bygga upp ett långvarigt samarbete.

Många letar efter tips och mirakelkurer som får håret att växa snabbare. Det finns idag flera produkter som påstår att de ska ge dig tjockare och längre hår men om det fungerar, det är tveksamt. En sak är säker och det är att kost och hårprodukter påverkar din allmänna hårkvalitet. Det är alltså viktigt att ta hand om sig om du vill ha friskt hår. För att svara på frågan så växer ditt hår ungefär en centimeter per månad.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*