Så stylar du ditt långa hår

Att ha längre hår är oftast en lyx när det kommer till vilka frisyrer du kan välja på. Dock är det viktigt att anpassa frisyren efter din hårtyp. En person som har lockigt hår passar kanske inte i samma frisyr som den som har rakt och tunt hår. Vad som räknas som långt hår är förstås relativt men normalt brukar man prata om axellångt eller längre.

En fördel med långt är att du kan fixa riktigt härliga lockar. Lockar kommer i flera varianter från lite utkammade strandlockar till korkskruvar. Det finns många sätt som du kan fixa lockar på. En locktång är det klassiska men det går även att fixa ett fint svall genom att använda en plattång. Ett alternativ till plattång är en elektrisk rundborste. Här gäller det att prova sig fram och se vad som blir bäst.

När du är färdig med lockningen rekommenderar vi att använda hårspray och saltvattenspray för att få lockarna att hålla bättre. Vill du inte att de ska se så stylade ut gör du bäst i att kamma ut dem när de har svalnat. Ett annat tips är att sova med lockarna och få en fin frisyr dagen efter. Glöm inte heller att använda värmeskydd då värmeredskap som lock och plattång sliter väldigt mycket på håret.

Det behöver inte vara så komplicerat att styla ett långt hår, ett enkelt spänne eller hårband kan göra stor skillnad. Idag finns det stort urval i butikerna av spännen och annat. Vill du ha en somrig och kvinnlig lock kan du till exempel satsa på en blomma eller en rosett. Sätter du upp håret i en tofs kan du använda ett brett band som syns väl.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*